Vuoden 2014 alussa rupesimme haaveilemaan isommasta kodista ja kävimme useissakin asuntoesittelyissä. Kovista etsinnöistä huolimatta meidän omaa kotia ei ole löytynyt. Tuumimme yhdessä jatkoa ja vitsailimme uuden talon rakentamisesta. Kun jatkoimme asuntoesittelyissä käyntiä ja etuovessa surffailua,alkoi oman talon rakennus tuntua hetki hetkeltä aina paremmalta idealta eikä pelkältä vitsiltä.

Sattumalta saimme kuulla, että Pyhtään Sammalmetsän alue laajenisi uudella Sammalkallion alueella ja tontit tulisivat varattavaksi toukokuun aikana - tästähän se ajatus sitten lähtikin! Nyt olemme jo ehtineet käydä tutustumassa tontteihin paikan päällä ja saaneet Pyhtään kunnalta Sammalkallion tonttimateriaalin. Tonttien varausjärjestys arvotaan ja nyt odottelemme jännityksellä kuinka arpaonni suosii vajaan kahden viikon kuluttua.

Tontit ovat kyseisellä alueella mukavan kokoisia 1200-1500m2, joten rakentamaan mahtuu hyvin eikä lähin naapurikaan ole seinässä kiinni. Alue on vaihtelevaa metsäisistä korkeista kallioista aina avariin peltoaukeisiin. Tontit onkin jo järjestetty suosikkijärjestykseen paperilla, kunhan saisi vielä valita sen listan ylinnä olevan :)

Olemme jo jonkin verran talopakettejakin tutkineet ja käyneet tutustumassa mallitaloihin. Omat suosikit ovat jo selvillä, mutta tarjouskyselyiden jälkeen pääsee tekemään päätöksiä näidenkin suhteen. Tätä ennen on kuitenkin vielä paljon tehtävää kuten pääsunnittelijan ja vastaavan mestarin palkkaus sekä tontti työt. Näitäkin pääsee toivottavasti aloittelemaan mahdollisimman pian.

Tästä se lähtee!